Büyükçekmece'de Müzik Köyü” ziyafeti

Anadolu'nun kaybolmuş ezgilerini derleyip müzisyenler eşliğinde muhteşem bir konsere imza atan Müzik Köyü” sanatçıları Büyükçekmeceli sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültürel zenginliklerimizi yaşata

KÜLTÜR-SANAT 21.01.2016 12:05:05
Büyükçekmece

Başkan Dr. Akgün: Kültürel değerlerimizi yaşatanlara teşekkürler

Anadolu’nun kaybolmuş ezgilerini derleyip müzisyenler eşliğinde muhteşem bir konsere imza atan “Müzik Köyü” sanatçıları Büyükçekmeceli sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kültürel zenginliklerimizi yaşatan, unutulmaması için çaba gösteren sanatçılara teşekkür etti. 

Büyükçekmece Belediyesi “Gelenekselden Evrensele Müzik Köyü” adlı grubun konserine ev sahipliği yaptı. İran’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara uzanan eserlerin solo ve enstrümantal olarak seslendirildiği gecede türkü dolu bir geceye tanıklık eden Büyükçekmeceliler konsere eşlik ederek “Müzik Köyü” sanatçılarını ayakta alkışladı.

“Size ve sizin gibi projelere destek vereceğim”

Seyircilerin arasına katılarak türkülere eşlik eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatçılara teşekkür etti. Dr. Akgün, şöyle konuştu: “Kültüre ve sanata Büyükçekmece ailesi olarak çok değer veriyoruz. Bize düşen desteği her zaman Müzik Köyü’ne ve benzer çabaları olan gruplara vereceğimizi sizin huzurunuzda söylüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış olduğumuz Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler üzerine çıkartmak görevi gibi, kültürel zenginliklerimizin de aynı şekilde yaşatılması ve unutulmaması gerekir. Bunun için bunun gibi projelere ben Dr. Hasan Akgün olarak destek verip, dinlemeye ve elimden geleni yapmaya hazırım. Kültüre ve sanata değer veriyorum. Size ve sizin gibi projelere destek vereceğim.”  

Başkan Dr. Hasan Akgün’e teşekkür etti

Büyükçekmece Belediyesi’nin halk ve Anadolu kültürüne olan bakış açısına hayran kaldığını belirten “Müzik Köyü” kurucusu Mehmet Günay Eser, “Bizleri dinlediğiniz ve bize bu müthiş atmosferi yaşattığınız için başta Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Sanata ve kültüre olan ilginiz bizleri çok mutlu etti. Anadolu kültürüne verdiğiniz değerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.